Maak onderscheidende grafische content aan de hand van 3D, texturen en AR

Creatief uit de hoek komen wordt alsmaar moeilijker met alle content die dagelijks online geplaatst wordt. Daarom is het de uitdaging om je hierin te onderscheiden. Er zijn verschillende manieren waarop je dit kan doen. Je kan gebruik maken van 3D, texturen en AR. In deze blog kan je meer te weten komen over deze verschillende technieken.

De wereld van 3D

Adobe programma’s zoals After Effects en Illustrator waren al volop bezig met hun gamma uit te breiden met enkele 3D functies. Het was in 2019 dat Adobe een eigen programma uitbracht waarmee 3D kinderspel wordt, Substance 3D Stager. Kan je al werken met Dimension? Dan zal je snel op weg zijn met 3D Stager. Met dit programma kan je jouw ideale ruimte creëren. Werk aan de hand van assets die Adobe je aanreikt en voeg er je eigen persoonlijke voorkeur aan toe. Enkele voordelen van Adobe 3D Stager zijn:

  • De belichting is makkelijk te kiezen
  • Ondersteunt allerlei verschillende bestandsindelingen
  • Het is enorm realistisch
  • Visuele kwaliteit gaat niet verloren tussen het schakelen van real-time rendering en interactieve padtracing 
3d, fundamenten voor de toekomst

Online texturen creëren

Naast 3D Stager kan je ook gebruik maken van 3D Sampler. Die saaie, statische foto’s worden in een handomdraai getransformeerd tot een heuse 3D-beleving. Creëer aan de hand hiervan talloze materialen die je in je toekomstige projecten kan hergebruiken. Zelf geen materiaal? Adobe to the rescue! Kies de geschikte foto voor jouw werk uit hun aangeboden assets. Waarom zou je gebruik maken van 3D Sampler? Ik som het even op.

  • Artificiële intelligentie zorgt ervoor dat alle imperfecties op je foto verdwijnen
  • Een vlotte interactie tussen de andere Adobe Substance 3D programma’s
  • Makkelijke wisselwerking tussen 3D Sampler en Photoshop
  • Talloze filters die je eindproduct er nog realistischer uit laten zien

Een digitaal object in je eigen wereld brengen

Dat kan dankzij AR. Augmented Reality is niks nieuw, kijk naar Pokémon Go. Het perfecte voorbeeld van een AR-hype. Maar dat wil niet zeggen dat het geen krachtig middel is. Voornamelijk wanneer je producten maakt die getest moeten worden of die binnen een bepaalde ruimte moeten passen, denk bijvoorbeeld aan een zetel, kan zo’n filter handig van pas komen.

Het grote voordeel aan AR is dat het zich makkelijk schikt naar kleinere beeldschermen zoals die van je smartphone. Tegenwoordig grijpt iedereen naar zijn smartphone voor hulp. Ideaal dus als jij hier iets voor aanbiedt. Je kan AR-filters maken met programma’s zoals Spark AR. Spark AR is een initiatief vanuit Meta. Hiermee kan je filters ontwikkelen om te plaatsen op gezichten. Overwegend make-up bedrijven maken hier reeds gebruik van. Wil je jezelf verder verdiepen in de AR-wereld? Dan kan je altijd Adobe Aero eens uitproberen.

Spark AR

Ben jij klaar voor de uitdaging?

Er zijn dus verschillende manieren om jezelf te onderscheiden van andere grafische content. Je kan 3D ruimtes ontwikkelen aan de hand van Adobe 3D Stager. Of maak je liever realistische texturen die gebaseerd zijn op een foto? Dan kan je altijd aan de slag gaan met Adobe 3D Sampler. Maar als het ontwikkelen van 3D projecten niets voor jou lijkt, dan kan je altijd de wonderbaarlijke wereld van AR ontdekken. Daar kan je Spark AR voor inschakelen. Het ideale programma om digitaal geïmporteerde bestanden te plaatsen in de realiteit.

Heb jij een vraag rond trainingen?

Onze trainingscoördinator Geerte staat je graag te hulp.