Je smartphone voor visuele bedrijfscontent

Voor de groeiende behoefte naar overtuigende visuele content vertrouwen marketeers steeds meer op beeldmateriaal uit hun smartphone camera en minder op dure apparatuur. De technologie in de camera’s is van ongelofelijke kwaliteit en er zijn tal van creatieve apps beschikbaar. Dat maakt dat je snel en betaalbare geweldige content kan creëren. Bovendien hebben we onze smartphone altijd bij de hand. Dat mooie stukje technologie vormt dus geen extra kost en is dan ook niet meer weg te denken uit onze marketing content creatie en bedrijfscommunicatie.

Wist je dat zelfs internationale filmproducties tegenwoordig gedraaid worden op smartphones?!

Omarm de beperkingen van je smartphone en benut de technologie ervan! Dan zal ook voor jou de sky de limit worden wat betreft foto en video content creatie binnen je bedrijf.

Video strategie

Videomateriaal dat we uit onze smartphone halen, kunnen we met zekerheid gebruiken in onze bedrijfscommunicatie. Wellicht zal je voor specifieke zaken zoals een generieke bedrijfsfilm beroep doen op een professionele producer, maar verder kom je met je smartphone heus  wel een heel eind.

Het spreekt voor zich dat het gemaakte videomateriaal binnen een bepaalde strategie moet passen. Heeft je bedrijf nog geen specifiek uitgewerkte strategie of weet je nog niet hoe je smartphone beelden hierin zouden passen. Laat je hierin dan zeker begeleiden.

Instructiefilms maken met je smartphone

Wil je een proces in beeld brengen of iets uitleggen? Wil je nieuwe medewerkers trainen? Of misschien de werking van een toestel of software uitleggen of documenteren voor collega’s of eindklanten? Dan is een instructievideo precies wat je nodig hebt.

Vroeger had je hier een volledig uitgeruste studio voor nodig, maar met wat creativiteit kan dit tegenwoordig gewoon met je smartphone. Hoe cool zou het zijn om na 1 dag training zelf zo’n instructiefilms te kunnen maken die er professioneel uitzien en tekst, beeld én een voice-over bevatten?

Video testimonials

Je trouwe klanten voor een professionele camera zetten kost veel tijd en geld. Met een goede setup, een degelijke oplossing voor geluid en enkele handige tips maak je zelf klantgetuigenissen met je smartphone. Je klanten zullen onder de indruk zijn van het resultaat en de minimale effort die je van hen vraagt!

AR filters

Augmented Reality bestaat ondertussen al enkele jaren. Terwijl het ten tijde van Pokemon Go vooral voor het plezier werd gebruikt, omarmen grote merken tegenwoordig de technologie steeds meer in hun marketing campagnes.

Iedereen kent zo bijvoorbeeld wel de toepassing die meubels van een Zweeds merk virtueel in je interieur plaatst. Er zijn intussen tal van toepassingen om een winkelervaring te upgraden, je webshop te verrijken of een integratie te voorzien op social media. Hoog tijd dus om te bekijken hoe deze technologie te integreren in jouw marketingstrategie!

AR filters

Professioneel monteren met je smartphone

Eenmaal je je beeldmateriaal verzameld hebt met je smartphone, moet hiervan natuurlijk nog een montage worden gemaakt. Een montage is niet enkel wat beelden aan elkaar kleven. Je wil een blijvende indruk nalaten en een sterk verhaal vertellen. Je zorgt voor een goede opbouw die bestaat uit een intro, een middenstuk en een call to action.

Ongetwijfeld heb je al heel wat apps zien passeren waar je beeldmateriaal mee kan monteren. Onze keuze gaat uit naar Adobe Premiere Rush, en eenvoudig te gebruiken programma van Adobe dat je naadloos kan integreren met Adobe Premiere Pro. De tool bevat tal van mogelijkheden om eenvoudige, professioneel ogende montages te maken, overgangen te voorzien, titels op je film te zetten en exports te doen naar bekende social mediaplatformen.

Productfotografie

Niet enkel voor video kan je je smartphone inschakelen, maar ook voor productfoto’s kom je al een heel eind. Hoe simpel zou het zijn als je je eigen productfoto’s voor je webshop of voor social media zou kunnen maken. Gewoon met je smartphone.

Met een goede belichting, de juiste apps en enkele handvaten om alles goed te bedienen, maak je snel massa’s packshots en creatieve gestileerde productfoto’s.

Productfoto

Aan de slag!

Dit zijn enkele van de meest toegankelijke toepassingen van je smartphone in je bedrijfscommunicatie. De mogelijkheden zijn eigenlijk eindeloos en de keuze van de juiste apps is een eerste uitdaging. Deze vervolgens op een efficiënte en creatieve manier gebruiken is de volgende vereiste, om je creaties op te laten vallen.

Denk eens even na, welke bedrijfscommunicatie je wil voeren en overweeg zeker om de content met je smartphone te creëren. Het vereist geen investeringen, enkele uren volstaan om je te verdiepen in de mogelijkheden. Je zult verbaasd staan!

Heb jij een vraag rond trainingen?

Onze trainingscoördinator Geerte staat je graag te hulp.