Hoe overtuig ik mijn werkgever om een training te mogen volgen?

Je hebt je keuze voor je trainingen gemaakt, maar moet hiervoor nog een toelating hebben van je werkgever of afdelingshoofd. Ze hebben wellicht een drukke agenda, een goede voorbereiding is dus van cruciaal belang.

Nog steeds zien we dat er wel wat vooroordelen bestaan wat het volgen van trainingen betreft, we geven je graag enkele tegenargumenten die je naar voor kan schuiven.

Er is geen budget voor training

Heel vaak horen we dat training volgen, duur is. Om te beginnen, “duur” is een relatief begrip. Op een dag hands-on training leer je dingen die je onmiddellijk kan gebruiken in de praktijk, die investering betaalt zich zo al snel terug. Bovendien kan je voor veel trainingen ook gebruik maken van kmo-portefeuille (www.kmoportefeuille.be). Een geweldig systeem van de Vlaamse Overheid, waarmee je tot 30% van je investering kan terugvorderen.

Heb je interesse in een zomer vol creatieve trainingen? Daar hebben we iets op bedacht. Om tegemoet te komen aan mensen die veel creatieve trainingen willen volgen, bedachten we onze ‘Lang zullen ze leren’ abonnementsformules.

Er is geen tijd voor training

Meer en meer zien we dat de zomermaanden rustiger zijn in de meeste bedrijven. Deze maanden zijn het ideale moment om zich bij te scholen. Bij de “Zomertrainingen” kiezen we ervoor om tijdens de zomermaanden korte trainingen in te richten, op die manier ben je als werknemer slechts 1 of 2 dagen weg van je werkplek en kan je terug met een frisse, creatieve geest aan de slag.

Veel trainingen zijn te algemeen, theoretisch en te weinig praktijkgericht. ‘Praktijkgericht’ is hét keyword van de Zomertrainingen. We hechten veel belang aan de combinatie theorie en praktijk. Hands-on met de nieuwste software aan de slag gaan, brengt je tot veel meer bij dan een hele dag naar een presentatie kijken.

Is een training echt nodig?

Iedereen ziet graag werknemers die ambitieus en leergierig zijn. Hierdoor krijgen ze nieuwe inzichten en dat komt het bedrijf alleen maar ten goede. Volg dus trainingen die je die nieuwe inzichten kunnen verwerven of die je workflow kunnen versnellen. Met skills die up-to-date zijn en met kennis van nieuwe tools, geef je aan dat je je verder wil ontwikkelen. Ook je collega’s kunnen hier een graantje van meepikken, een training volgen is niet enkel voor een jezelf maar voor het ganse team.

Bij de Zomertrainingen leer je bijvoorbeeld je smartphone inzetten voor ‘productfotografie’ en ‘het maken van videotestimonials’ of word je heel wat productiever na een ‘expert tips & tricks’ training.

Heeft de docent wel de juiste skills?

Nog heel vaak hebben mensen de perceptie dat trainingen saai zijn. Niets is minder waar. Onze docenten hebben een jarenlange ervaring met verschillende creatieve tools en hebben heel wat didactische kwaliteiten om hun kennis enthousiast over te brengen. Onze trainingen zijn steeds hands-on en de docenten staan steeds naast je om je te begeleiden waar nodig. Iedereen beschikt tijdens de training over een lestoestel dat voorzien is van de nodige software, zodat er naar hartenlust kan geoefend worden.

Heb jij een vraag rond trainingen?

Onze trainingscoördinator Geerte staat je graag te hulp.