Waar zijn de “basics” en “expert in 24u” trainingen heen?

Het is je waarschijnlijk opgevallen. Zomertrainingen zien er dit jaar inhoudelijk iets anders uit dan gewoonlijk. De bekende “basics” en “word expert in 24u” trainingen zijn verdwenen uit het aanbod. Maak je geen zorgen, de trainingen zijn niet helemaal afgevoerd. Het enige verschil is dat ze nu in een ander jasje gestoken zijn.

Waarom deze plotse verandering?

De verandering is minder plotseling dan je denkt. Doorheen het jaar zijn we met Catena Company minder gaan focussen op open trainingen en is deze focus verschoven naar op maat trainingen.

Brandowners hebben vandaag de dag te maken met een heuse contentexplosie. Jouw klanten verwachten dat je elk moment van de dag, op verschillende platformen, gepersonaliseerde content aanbiedt. Die zin alleen al geeft genoeg stress. Met een hands-on aanpak beantwoord je deze vraag op de meest efficiënte manier. Iets wat niet alleen wij beseften.

Ook marcom afdelingen hadden dit door. Bij Catena Company krijgen we alsmaar vaker trainingsaanvragen met een specifiek doel. “Ik wil graag een after movie maken van ons event”, “We willen zelf productfoto’s maken”, “We willen een explainer movie gebruiken op de website”…

In een open training komen we niet altijd tot het gewenste resultaat. De training content die we aanbieden in een open training moet passen voor een ‘breed’ deelnemersveld zowel qua achtergrond als kennis.

Vandaar de verschuiving naar op maat trainingen.

Zijn er dan helemaal geen open trainingen meer?

Op de website van Catena Company vind je geen open trainingen meer terug, maar dat wil niet zeggen dat we deze helemaal uit het oog verliezen. Elk voordeel heeft zijn nadeel. Zo is een open training uiterst geschikt als je:

 • Wil netwerken met andere professionals.
 • Ideeën en gedachten wil uitwisselen met de aanpak binnen andere bedrijven.
 • Een meer generalistische benadering zoekt van een bepaalde toepassing (wat kan ik hier allemaal mee…).
 • Nog niet goed weet hoe aan iets te beginnen, maar op zoek bent naar ideeën en best practices.

Daarnaast is Zomertrainingen al 11 jaar lang een gegeerde campagne bestaande uit open trainingen. Dus met hier en daar een paar aanpassingen, zijn we tot de ultieme balans gekomen tussen de voordelen van een open training en de hands-on aanpak om de contentexplosie het hoofd te bieden.

Het nieuw jasje van de Adobe trainingen

Mensen die ons al langer kennen, weten dat we voorheen 3 verschillende trainingen aanboden: basics, the next level en tips & tricks. Deze werden gecombineerd binnen het pakket “Word expert in 24u”. Drie dagen intensief trainen binnen één specifiek Adobe programma. We hebben deze formule herzien. In plaats van 3 dagen klassikaal les te volgen, zijn het nu 2 dagen klassikaal en een halve dag één op één online coaching. Op deze manier leer je de tool kennen én tackel je een specifiek doel of probleem.

 • De eerste dag bespreken we de basics. Dit was voorheen het basics onderdeel.
 • De tweede dag gaan we dieper in op enkele functies. Vroeger bekend als het gevorderd onderdeel.
 • De laatste halve dag bespreek je specifieke vragen en obstakels met de trainer.
  • De inhoud wordt tussen de tweede training dag en de coaching sessie afgesproken.
  • Deze datum kies je zelf, zolang het plaats vindt voor november.

Het is een hele verandering, maar wel met veel positieve gevolgen. Wat vroeger een bredere training was zonder enig terugkom moment, is nu omgetoverd naar een brede training met oog op het persoonlijk contact tussen trainee en trainer.

Heb je toch nog vragen bij de aanpak van Zomertrainingen dit jaar? Aarzel dan zeker niet om contact op te nemen.

Heb jij een vraag rond trainingen?

Onze trainingscoördinator Geerte staat je graag te hulp.